Logo
Yritysesittelymme Tuoreimmat uutisemme Tuotteet ja palvelumme Pyydä tarjous Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Yrityksemme ajankohtaisimmat asiat

L
ehdistötiedote 8.9.2017: TUKES vahvistaa: Muotopeitteellä lupa markkinoida, myydä ja toimittaa teräsrakenteisia halleja

Yleisradio uutisoi keväällä 2017, että ympäristöministeriö ja Tukes ovat kehottaneet varmistamaan yhteensä lähes 400 teräsrakenteisen hallin turvallisuuden, koska niiden rakenteet saattavat olla turvallisuusriski. Hallien toimittajana on ollut konkurssiin päätynyt Nordic Hall/Korato tai tamperelainen Muotopeite Oy.

Tukes teetti A-Insinöörit Oy:llä tarkastuksen yhdestä Muotopeitteen tekemästä hallista. Kyseisen hallin tarkastuslaskennassa havaittiin, että mitoituslaskelmia ei ole tehty eurokoodien eli kantavien rakenteiden suunnittelustandardien mukaisesti. Lisäksi hallin runko oli heidän mielestään epästabiili.

Muotopeite on ostanut kaikiin toimittamiinsa halliin laskelmat alihankintana insinööritoimistolta ja siten rakentanut hallit saatujen suunnitelmien mukaisesti. Tarkastusten jälkeen kantavuuslaskelmat tehnyt insinööritoimisto ei enää toimita suunnitelmia Muotopeiteen uusiin halleihin.

Rakennusvalvojat ovat tutkineet Muotopeitteen toimittamia kohteita sekä niiden suunnitelmia ja tarvittaessa vaatinut kolmannen osapuolen tarkastuksen teräsrungolle. Listalla olevia halleja on käyty läpi ja osaa on korjattu laskelmien jälkeen.

– Osa puutteita havatuista halleista on korjattu ja näistä lähes kaikki ovat menneet pienellä muutostyöllä, joissa on käytännössä vain asennettu vahvistusrauta jokaiseen kulmaan. Kuitenkin joidenkin hallien osalta vielä odotellaan uuden suunnittelijan laskelmia, jotka vilkkaan rakentamisen takia aikataulut näyttävät venyvän, Muotopeitteen toimitusjohtaja Jari Lähteenmäki kertoo.

Uusi suunnittelija

Muotopeite jatkaa hallien toimittamista, mutta suunnittelija on vaihtunut.

– Nyt on uusi insinööritoimisto, joka tekee laskelmat. TUKESin tarkastusten johdosta entisen suunnittelijan kuvia ei hyväksy kukaan eli niitä halleja ei voi laittaa mihinkään ja näin ollen ne ovat käytännössä työkiellossa. Sekasotku on tuonut ainakin harmaita hiuksia, tuhahtaa Lähteenmäki, joka ihmettelee kohua.

Muotopeite jatkaa teräsrakenteisten hallien laadukkaana toimittajana. TUKES'lta saatu lausunto puhdistaa yrityksen maineen ja sen mukaan Muotopeite voi normaaliin tapaan markkinoida, myydä ja toimittaa teräsrakenteisia halleja.

- Tehdyn selvityksen mukaan ongelmat ovat keskittyneet tietyn suunnitteluyrityksen tekemiin laskelmiin hallien teräsrungoista. Muissa hallityypeissä ei ole havaittu ongelmia. Isoimmat hallit jotka kuuluvat 2015 voimaan tulleen lain laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista soveltamisalaan, kuuluvat rakennuslupavaiheessa kolmannen osapuolen tarkastuksen piiriin ja tietoomme ei ole tullut että näissä olisi ollut ongelmia, TUKESin ylitarkastaja Petri Kulmala kertoo.

- Tukesin tekemä selvitys on koskenut vain hallien teräsrunkoja, jotka kuuluvat rakennustuoteasetuksen soveltamisalueeseen. Muut muotopeite Oy:n valmistamat tuotteet eivät kuulu rakennustuoteasetuksen piiriin ja sitä kautta niiden tuotteiden valvonta ei myöskään kuulu rakennustuotteiden markkinavalvonnalle. TUKES:illa ei ollut tarvetta asettaa Muotopeitteen rakentamia halleja tilapäiseen myyntikieltoon tai rajoittaa niiden markkinointia, Kulmala jatkaa.

Muotopeitteellä ihmetellään hätiköityä toimintaa, joka on aiheuttanut valtavasti kustannuksia.

- On tämä erikoista. Yksikään meidän valmistamistamme halleista ei ole kaatunut, sortunut tai romahtanut. Tiedän, että vastaavia halleja on tehty 20 vuotta eikä yksikään meidän valmistamistamme halleista ole kaatunut, sortunut tai romahtanut. Ensimmäinen halli tehtiin 30 vuotta sitten ja se on edelleen pystyssä. Tottakai jos toimittamissamme halleissa on insinöörin laskelmien takia rakennevika, ne pitää ehdottomasti toimestamme jatkossakin korjata. Vastuu toimittamien hallien mahdollisista puutteista kantavuuslaskelmat tehneellä alihankkijalla. Toivotaan, että tämä kohu saa nyt päätepisteen ja pääsemme rauhassa jatkamaan asiakkaidemme kanssa hallien toimituksia, Lähteenmäki jatkaa.

Muotopeite tuottaa myös muitakin palveluja kuin teräsrakenteisia halleja. Niistä lisätietoja löytyy suoraan yrityksen kotisivuilta osoitteesta http://www.muotopeite.fi ja toimitusjohtaja Jari Lähteenmäeltä, puh. 0500 626 131.Highslide JS
Uusin innovaatiomme on vartissa vaihdettavat mainokset
 
Highslide JS
Kotimaiset PVC-hallit ja -katokset, nyt myös leasingilla!
 
Muotopeite Oy tavoittelee kasvua uusilla innovaatioilla!

Vuonna 2017 45 vuotta täyttänyt Muotopeite Oy tunnetaan luotettavana yhteistyökumppanina liikennöitsijöiden, koritehtaiden sekä lavanvalmistajien keskuudessa. Tampereen Hervannassa toimiva Muotopeite on halunnut määrätietoisesti kehittää toimintaansa pystyäkseen vastaamaan entistä paremmin monimuotoisen asiakaskuntansa tarpeisiin.

Vartissa vaihdettavat mainokset

Uusimpana innovaationa Muotopeite tarjoaa umpikoreihin suunniteltuja vartissa vaihdettavia 4-väri PVC-mainoksia.

Tarrojen nyppimisen aika on ohi, toteaa innostunut Lähteenmäki ja jatkaa. – Olemme kehittäneet umpikoreihin listasarjan kiristimineen ja nyt valokuvan tarkkojen 4-värimainoksien vaihto onnistuu jopa 15 minuutissa. Kannattaa siis kaksi kertaa miettiä maalauttaako jo hieman käytössä kuluneen umpikorinsa vai myykö mainostilan esimerkiksi huolitsijalle. Elintarvikepuolellakin on paljon suuria toimijoita, joiden tuotteet ovat kausiluontoisia. Nyt on helppoa mainostaa kesäkaudella grillituotteita ja loppuvuodesta perinteisiä joulupöydän antimia, Lähteenmäki kertoo.

- Käytämme peitteinä digipainamiseen tarkoitettua PVC-kangasta ja markkinoiden parhaita 3M-painovärejä sekä lakkaa. Näin voimme olla varmoja tuotteen laadusta ja pitkäaikaisesta kestosta Pohjolan vaativissa olosuhteissa. Painokoneellamme pystyy painamaan 3,2 metriä leveää kangasta, joten Jumbo-kärryihinkään ei tarvitse tehdä ylimääräisiä saumoja. Ensiasennuksen jälkeen vaihdetaankin vain mainokset, jolloin hinta on vieläkin edullisempi, Lähteenmäki jatkaa

Kotimaiset PVC – hallit ja katokset, myös leasingillä

Muotopeite valmistaa myös teräsrunkoisia PVC – halleja ja katoksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Digipainotekniikka mahdollistaa hallin julkisivun värimaailman vastaavan juuri asiakkaiden toiveita.

– Valmistamme hallit ja katokset aina tilauksen perusteella, jolloin asiakkaamme saavat juuri sellaisen tuotteen kun tarvitsevat. Jos hallin halutaan sopeutuvan täydellisesti ympäristöönsä, niin seiniin voidaan painaa vaikka tiilikuvio ja katto voidaan painaa vaikka peltikatoksi. Tässä on vain asiakkaan mielikuvitus rajana! Muotopeite tarjoaa myös yhteistyökumppaneiden kautta leasing mahdollisuutta lyhimmän sopimuksen ollessa 36 kk.

Lisäksi valikoimista löytyy alumiinirunkoiset minuutissa pystytettävät pop-up teltat, kokoluokissa 3x3, 3x6 ja 5x5 m.

Muotopeite kattaa kaiken

Muotopeite tunnetaan erityisesti liikkuvan kaluston katteista ja kuomuista. Tältä sektorilta löytyy mm. erilaiset kapellit, kuorma ja verkkopeitteet. Hitsaus –ja pesusuojaverhot sekä erilaiset moottoriurheilu-tuotteet ovat myöskin merkittävä osa liiketoimintaa.

– Voidaan sanoa, että PVC-taipuu moneksi! Markkina-alueenamme ei ole enää pelkästään Suomi, vaan viimeaikoina tuotteitamme on toimitettu myös mm. Kiinaan, Puolaan ja Ruotsiin, toteaa Lähteenmäki.

Klikkaa ja katso kuvia töistämme:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

5.3.2012 - Muotopeite Oy:llä tehtävät vaihtuu
Muotopeite Oy:n palveluksessa jo yli 15 vuotta ollut Toni Ratilainen on nimetty 1.3.2012 alkaen tuotantopäälliköksi. Hän vastaa nyt muiden toimiensa ohella myös tuotannosta ja sen ohjauksesta. Tonin tavoitat numerosta: 044 726 9397.

Lisäksi tuotannosta toimistovirkailijan tehtäviin on nimitetty 1.3.2012 alkaen Mari Lähteenmäki.
Marin tavoitat: 050 435 5501 ja mari@muotopeite.fi.

10.12.2011 - Mascot -pop-up -teltat nyt Suomessa!
Kaikissa telttamalleissa on jämäkkä eloksoitu alumiinirunko, jonka nerokkaan ja helppokäyttöisen haitarimekanismin avulla niin pystytys kuin purkaminen tapahtuu muutamassa minuutissa. Telttojen likaa hylkivät ja vedenpitävät kankaat ovat pitkäikäisiä ja ovat mm. home- ja palosuojattuja. Seinien kiinnitys runkoon ja kattokankaaseen tapahtuu nopeasti tarranauhoilla ja kulmat saadaan tiiviiksi ja tuulenpitäviksi yhdistämällä seinien vetoketjut. Klikkaa ja tutustu uutuustuotteeseemme!

Klikkaa ja katso kuvia kesän 2011 töistämme:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Bottombar
Muotopeitteen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Baconin digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi